۱۳۹۳ خرداد ۱۴, چهارشنبه

4 juni 1989

Det var inte så länge sedan som vi hade första maj. Vi såg i stockholms gator att drygt 4000 gick ut till stöd till vänster partiet under namnet av arbetarrörelsens internationella dag. Men vad säger detta och vad betyder det? Och vad gjorde folket egentligen. Ett kommunistisk parti är inte folkets parti utan ett parti som är baserad på en ideologi som vill styra människor.
  
Vi kommer ihåg när kommunismen hade makt under Soviet Unionens tid, det existerade inte någon opposition i riksdagen i varje enskild land. 
Historien har visat att ett kommunistisk system kan inte acceptera oliktänkandet och yttrandefriheten är meningslös i sådana system. Om jag kommer ihåg rätt så var det för 4 år sedan när SD kom in riksdag så började vänster partiet med en demonstration som hette, ” vi gillar olika”. Deras argument var, varför SD fanns i riksdag? Och det är inte alls deras fel att stå emot folkets röster och demokrati utan det är ideologin som styr de på sådan tanke banar.

För mig, när folket går och stödjer ett kommunistisk parti, det innebär att människor vill styras för att de kan inte tänka, de säger ja till massakern i 4 juni 1989, de vill att staten ska lägga sig i marknaden, friheten är fult och fängelset är vacker och till och med staten ska bestämma hur de ska leva.
4 juni 1989 mördades flera tusen liberaler. Vems fel är det idag att fortfarande vissa väljer att gå och rösta på enpartisystem? Är det liberalernas fel att inte skriver mycket om liberalismen och inte föreläser om friheten och rätten att vara människa? Eller är det verkligen så att vissa är lata och vill leva på andras arbete?
Jag har ett förslag, SOCIALLIBERALISMEN.
Arash Eshaghi. 

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر